Arme ølriddere med karamelliserede æbler
Mange kender til arme riddere og har sikkert spist dem til brunch eller som dessert. Normalt laves de af skiver af tørt franskbrød og drysses med kanelsukker. De arme ølriddere med karamelliserede æbler er lavet af skiver af ølkage. Man behøver ikke drysse dem med kanelsukker, idet kagen allerede indeholder både kanel og nellike. De varme krydderier i kagen passer perfekt til de karamelliserede æbler, vaniljeisen og de syrlige bær.
Arme ølriddere med karamelliserede æbler
10 skiver ølkage
2 æg
1 dl mælk
Smør til stegning
Karamelliserede æbler
1 dl sødmælk
2 syrlige æbler
50 gram smør
50 gram sukker
Endvidere
Vaniljeis
Friske brombær eller blåbær
Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i tern. Smelt sukker og smør på en pande ved svag/jævn varme. Når sukker og smør er smeltet sammen, kommes æbleternene på panden og steges heri til æblerne er fint karamelliserede og der er dannet en fin karamelsauce i panden. Kom æbleternene og karamelsaucen over i en skål.
Pisk æggene sammen med mælken. Vend skiverne af ølkage heri. Smelt lidt smør på panden og steg skiverne i 2-3 minutter på hver side ved jævn varme.
Anret ølridderne med en god vaniljeis, de karamelliserede æbler samt lidt friske bær.