Bagt æblekage
Da vi var på plejehjemsbesøg den anden dag medbragte vi også denne bagte æblekage. Jeg elsker bagt æblekage, og den smager selvfølgelig bedst med en god klat creme fraiche til.
Bagt æblekage
(22 cm springform)
130 gram blødt smør
125 gram sukker
3 æg
1 tsk bagepulver
100 gram mel
3 syrlige, danske æbler
Evt. kanel og perlesukker
Pisk det bløde smør med sukker til det er hvidt og luftigt. Tilsæt æggene 1 ad gangen og rør/pisk godt imellem hvert æg. Bland mel og bagepulver og sigt det i blandingen. Fold og vend melet i blandingen. Når dejen er rørt godt sammen, hældes den i en smurt springform drysset med sukker. Vask æblerne godt, fjern kernehuset og skær æblerne i tynde både. Fordel æblerne ovenpå dejen. Drys evt. med kanel og perlesukker.
Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader (180 grader varmluft) i 30-40 minutter.
Meget let at lave og rigtig god
Tak for kommentaren 🙂
Det er nemlig en super simpel kage at lave… Faktisk var det én af de første kager som jeg mestrede at bage, da jeg startede i sin tid 🙂
Hej Ove…
Din kommentar blev desværre slettet i farten da den skulle godkendes – øv bøv! Så fik jeg kludret det sammen med en anden kommentar – flot!!
Men altså Ove skrev: "Tak for den lækre opskrift… En super god æblekage"
Tak for det Ole! 🙂
Og undskyld….
Første gang jeg har bagt en æblekage. Ingen døde og jeg fik besked om at jeg godt kan lave den igen. 🙂
Super nem for en nybegynder selvom jeg synes det var svært at ligge æblerne pænt i midten.
Sådan! Elsker når andre får succesoplevelser! 🙂