Blåbærmuffins

Blåbærmuffins

Share with:


Jeg elsker blåbærmuffins! Muffins er desværre bare lidt overset hvis man spørger mig. Jeg synes at de står lidt i baggrunden set i forhold til den store popularitet som cupcakes har. For mig er der mere “gods” i en muffin, hvorimod en cupcake i bund og grund bare er en sandkage som er smurt op med smørcreme. Denne muffin er bare en klassiker og den finder både vej til mit kaffebord, til skovturen og sågar også morgenbordet af og til… 

Blåbærmuffins

(12 stk)

350 gram hvedemel
80 gram fuldkornsspeltmel
3 tsk bagepulver
100 gram brun farin
½ tsk vanillepulver
2 æg
3 dl kærnemælk
125 gram smeltet smør

150 gram friske eller frosne blåbær

Bland først de 2 slags mel, bagepulver, brun farin og vanillepulver i en stor skål/dejfad. Pisk i en anden skål kærnemælken sammen med æggene. Vend blåbærrene i melblandingen. Lav derefter en fordybning i melet og tilsæt æggeblandingen og det smeltede smør. Vend hurtigt blandingen sammen, men pas på at du ikke knuser alle blåbærrene og farver dejen for meget – det giver dine muffins en grå/blå farve efter bagningen. Dejen skal ikke røres helt jævn, den må gerne være lidt klumpet at se på – dog skal melet være fordelt, så der ikke er tørre “melpletter” i de bagte muffins. Kom papirforme i din muffinform og fordel dejen heri – der bliver 12 stk. Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 20 minutter. Lad de nybagte muffins køle af i en halv times tid inden de spises – så er de bedst.
Giv dem evt. et drys flormelis inden servering.   



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *