Blomkålssalat med hindbær
Er du én af de mange mennesker som ikke bryder dig om tilberedt blomkål fordi det lugter lidt af prut? (ja, det gør det…. lidt)
Lugten kan desværre afskrække os fra at spise denne fantastiske grøntsag, hvilket faktiske gælder for mange kåltyper. Hvis du ikke bryder dig om kogt eller stegt kål, er det på tide at du kaster dig ud i at bruge dem rå i dine salater. Kålsalater er fyldt med fibre og giver en langt bedre mæthed end en almindelig grøn salat. Desuden så undgår du lugten af prut da kålen stadig er rå. Denne lækre blomkålssalat med hindbær fik vi den anden aften og den var både sommerlig, frisk og samtidig meget smuk.
Blomkålssalat med hindbær
(2-3 personer som tilbehør)
½ blomkål
½ rødløg skåret i tynde skiver
125 gram agurk
Et par håndfulde babyspinat
1 økologisk citron
125 gram hindbær
Hindbær-vinaigrette
1 tsk grov sennep
1 tsk honning
Saft af ½ citron
5-6 hindbær
1 dl olivenolie
Salt og peber
Start med marinere rødløgene i fintrevet skal fra citronen samt saften fra halvdelen af den. Lad det trække i ca. 30 minutter. Skyl hindbærrene og tag 5-6 stykker fra til vinaigretten. Skyl blomkålen grundigt og skil den ad i buketter. Jeg hakker blomkålsbuketterne i min foodprocessor – pas på at de ikke bliver til mos. Har du ikke en foodprocessor, kan du hakke dem så fint eller groft du ønsker med en kniv. Agurken skylles og skæres i små tern og babyspinaten skylles og afdryppes/slynges for vand.
Vinaigretten laves ved at røre sennep, honning og citronsaft af den sidste halve citron sammen. Mos 5-6 hindbær ud heri og rør derefter olien i. Smag til med salt og peber.
Vend vinaigretten i blomkålen. Vend forsigtigt babyspinaten i blomkålen og drys herefter med agurketern, hindbær og de marinerede rødløg. Nyd synet og spis!
Velbekomme!