Bourbon Apple Pie

Bourbon Apple Pie

Share with:


Selvom vi er i marts måned og altså lige netop trådt ind i forårets første måned, så kan man heldigvis stadig godt få danske æbler med masser af smag. Igår aftes havde vi besøg af Dan og Brian, som er henholdsvis formand og næstformand i Danske Ølentusiasters Holstebro afdeling. Min kæreste og jeg er medlemmer af bestyrelsen og igår skulle vi sammen med Dan og Brian have styr på resten af programmet for 2015. I den anledning mødtes vi til lidt lækker mad og ligeledes øl.
Denne Bourbon Apple Pie med varme krydderier stammer fra Killes Køkken af Kille Enna og den skuffer aldrig.

Bourbon Apple Pie

Dej

160 gram smør
280 gram mel
1 nip salt
3 tsk sukker
½ tsk kanel
1 dl kærnemælk

Fyld

6-7 gode, danske æbler
Saft af 1 citron
40 gram brun farin
1/4 tsk fintrevet muskatnød
½ tsk stødte nelliker
2 tsk kanel
2 spsk maizena
2 spsk bourbon whisky
100 gram soltørrede tranebær

1 æg til pensling

Kom smør, mel, salt, sukker og kanel i en skål og arbejd det sammen til det minder om brødkrummer. Saml dejen med kærnemælken. Alternativt kan dejen køres på foodprocessoren. Dejen kommes i en pose og lægges i køleskabet i 30 minutter. Smør en tærteform på ca. 24 cm med smør og drys med sukker. 

Æblerne befries for kernehuset og skæres i mundrette stykker. Du kan evt. skrælle dem først. Vend æblerne sammen med citronsaft og herefter de resterende ingredienser. 

Rul den afkølede dej ud på et melet bord. Tag evt. lidt dej fra til strimler først. Kom dejen i den smurte form og kom æblerne heri. Du kan enten skære dejkanten til og lave strimler som jeg har gjort, eller du kan folde dejkanten ind over æblerne istedet. Det ser dejligt rustikt ud. Bag tærten i 35-40 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader. 

Server den lune tærte med creme fraiche, flødeskum eller vanilleis – Velbekomme!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *