Cheesecake med kirsebær
Denne cheesecake med kirsebær er min go to cheesecake. Den er super simpel at lave og så smager den bare umanerligt godt. Den stammer fra Nigella Lawsons kogebog Ekspress. Endnu en kogebog som jævnligt bliver taget frem til inspiration og til at lave livretter efter.
Cheesecake med kirsebær
(10-12 personer)
200 gram digestive kiks
100 gram smør
400 gram flødeost (Ikke light)
60 gram flormelis
1 vaniljestang
½-1 tsk citronsaft
3 dl piskefløde
1 glas dessert kirsebær fra Den Gamle Fabrik (370 gram)
4½ blad husblas
Kør kiksene i en foodprocessor til de knust. Tilsæt smørret og kør massen til den er sammenhængende. Pres kiksemassen ud i bunden af en springform på 22 cm. Klip evt. et stykke bagepapir til, så det passer i bunden af formen, på den måde kan du flytte kagen over på et serveringsfad, eller lav kagen direkte på serveringsfadet ved at sætte ringen fra springformen på fadet og presse kiksemassen ud på fadet. Sæt springformen i køleskabet.
Rør flødeosten med flormelis, vaniljekorn og citronsaft. Pisk fløden til flødeskum, den må ikke piskes for stiv.
Vend flødeskummet i osteblandingen lidt ad gangen med en dejskraber. Fordel herefter ostemassen over kiksebunden og glat overfladen med dejskraberen. Sæt den i køleskabet og lad den sætte sig i minimum 4 timer.
Udblød husblasen i koldt vand i 10-15 minutter. Hæld kirsebær og saften herfra op i en gryde og bring det op til kogepunktet. Knug husblasen fri for vand og smelt den i kirsebærrene. Lad kirsebærsaften køle af i køleskabet. Det skal ikke stivne, bare blive koldt. Fordel først kirsebærrene over cheesecaken og herefter saften. Sæt den i køleskabet og lad geléen stivne.
Hej Charlotte! Den ser fantastisk lækker ud. Hvor mange personer er der ca. til i din opskrift?
Mange hilsner
David
Hej David.
Jeg serverede den som dessert og da syntes jeg at der sagtens kunne blive til 10-12 personer. Men det er jo meget individuelt hvor meget man kan spise… 🙂
MUMS – hvor ser den god ud, den cheesecake.
Prøv at bruge Arla Unika osten Loke næste gang. Det er et hit!
Mange hilsner, Mette
Hej Mette.
Jeg er faktisk ret vild med Loke, men havde ikke lige forbundet den med cheesecake 🙂
Tror måske Loke ryger i indkøbskurven på tirsdag 🙂