En aften på Restaurant Tri
Tilbage i september 2022 kunne min mand og jeg fejre, at vi har kendt hinanden i 10 år. Det gjorde vi en aften på Restaurant Tri i Agger.
Vi har årsdag den 11. september – det må siges at være en dag som er nogenlunde nem at huske. Vi blev ret hurtigt klar over, at vi satte pris på mange af de samme ting her i livet.
En af de ting er god mad og gerne gastronomi i topklasse. Derfor skulle vores 10 års dag selvfølgelig også fejres med manér.
En aften på Restaurant Tri
Restaurant Tri er startet af Nicolas Min Jørgensen som er udlært fra Hotel Fjordgården i Ringkøbing, har været kreativ køkkenchef på Substans i Aarhus og så har han været med på det danske kokkelandshold.
Sammen med Charlotte Haugaard og Lasse Westman udgør de 3 lidt af et superteam hvis du spørger mig.
Vi spiste på en næsten fuld restaurant denne aften, men det mærkede vi ikke. Teamet udstrålede overskud, passion, overblik og vi var ikke overladt til os selv længe ad gangen.
Selve restauranten minder om et stort drivhus. Det er bygget rustikt, men pga. lyset virker det let og nordisk. Farverne på væggene leder tankerner hen mod vand og strand. Du kan sidde længe og beundre rummet og alle dets finurligheder i indretningen. Henover restauranten er der en gangbro. Her har du den smukkeste udsigt ud over klitterne og i vores tilfælde, den smukke september-himmel.
Menuen og vinen
Man skal sætte en hel aften af når man spiser på Tri. Menuen består af ca. 15 store eller små serveringer i løbet af aftenen, som afspejler sæsonen og de råvarer som kan findes lokalt. Til 1.400 kroner pr. kuvert er det i høj grad value for money.
Til menuen valgte vi en drikkevaremenu samt en alkoholfri drikkemenu – begge afstemt til maden.
På mange restauranter vil der oftest serveres en decideret vinmenu, men i denne menu fik vi også serveret lokalt øl og 2 forskellige frugtvine fra Cold Hand Winery.
Den alkoholfrie menu var også enormt spændende og her fik vi bl.a. kombucha med hvide ribs og solbærgren og squashjuice med røget olie. Det var virkeligt opfindsomt og meget smagfuldt.
Oplevelsen
Forretter & småretter
Vores første ret var spæde grøntsager og grillede, hvide majs med en østersemulsion. Herefter fulgte et stykke makrel, sashimi-style, med sprøde glaskål og en sprød skal med musling og kaviar.
Herefter fik vi serveret en ret som jeg kommer til at drømme om længe; blød, sødlig hummer, toppet op med panna cotta på røget creme fraiche og pivfriske, danske tomater på toppen. Disse lækkerier var badet i et tyndt lag nærmest neon-grøn/gul olivenolie. Farven kom efter sigende af at olien var koldpresset i mørke, og smagen var voldsomt intens. Det var bare så sindssygt lækkert.
Den efterfølgende ret var også en umamibombe. En sprød skal med fyld af taskekrabbe med en sprød asie på toppen. Sjældent har en asie haft så stor en rolle, i så lille en ret – wauw!
Next up var det hyggelige begreb; en hånddelle. I dette tilfælde en fiskedelle anrettet med et par østersblade på toppen – og ja, det er et blad som smager af østers.
Herefter fik vi serveret torsk og krøstekål med en guddommelig sauce til.
Et sted imellem retterne her (jeg husker ikke lige hvornår) fik vi serveret et super lækkert brød, bagt på lokalt dyrket spelt. Har du fulgt med på bloggen igennem årene, så ved du at jeg elsker spelt. Derudover er jeg en rigtig “bread & butter” kvinde, så en brødservering gør mig sjældent sur.
Herefter fulgte to mindre retter, som igen bare var smagfulde og gennemtænkte. Den ene ret var den fineste lille “blomst”, hvor der under blomsten gemte sig grillet squash og Thybo ost. Den anden ret var grønkål, æggeblomme og en sauce smagt til med gærflager, så man nærmest fik fornemmelsen af ostesauce.
Hovedretterne
Vores hovedretter havde et tema; det var grågås. Nærmere betegnet Henriks gæs. På Tri er de nemlig på fornavn med deres leverandører.
Så vi blev forkælet med grågås i 3 variationer.
De første 2 retter var tatar lavet på gåsehjerte serveret med sprøde kiks og herefter en gåseterrine med brombær, kantareller og sommertrøffel. Hertil fik jeg serveret en Salwey spätburgunder 2019, en fuldstændig himmelsk pairing. Til tataren var vinen røget og fyldig men da vi fik serveret terrinen, mildnedes røgen og gjorde plads til kirsebær og mørk frugt.
Den tredje ret med gås var gåsebrystet. Serveret med rødbede og fennikelblomster. Hertil fik vi serveret Ribes Nigrum – boblende solbær fra Cold Hand Winery. Jeg tror at mange ville fristes til at servere en boblende solbærvin til en dessert og muligvis blive skuffet over resultatet. Men til gåsebrystet og rødbederne går det hele op i en højere enhed. Det bliver i hvert fald noget som jeg kommer til at servere for mine gæster engang.
Desserterne
Jeg elsker desserter og jeg elsker at blive udfordret på mine overbevisninger. Så da kokken serverer is lavet på honning fra Nationalpark Thy og begynder at rive frisk Karl Johan svamp henover, er jeg spændt.
Det er noget af det bedste isdessert jeg nogensinde har smagt! Man ryger direkte ud i skovbunden bare ved duften af svampen og havde vi ikke været så mætte efter måltidet, havde vi bestilt en dessert til!
Sidste ret vi får serveret er havtorn og jordskok. En sorbet på havtorn, en karamelcreme på jordskok og på toppen en chip af sprød skræl fra jordskokken. Henover retten er der revet brændte hasselnødder, en tilfældig opfindelse da de en dag glemte nogle hasselnødder i ovnen. De overristede hasselnødder havde let bitre noter af kaffe og var et perfekt match til den søde creme og den friske sorbet.
The End
Efter desserterne fik vi serveret kaffen ovenpå selve restauranten, på gangbroen. Når man sidder der under glasset i “drivhuset”, i behagelige stole, med lækker kaffe omgivet af hygge og stearinlys, så er det svært at bevare pessimismen. Jeg har aldrig følt mig så afslappet og godt behandlet på en restaurant, som jeg gjorde den aften på Tri.
Jeg kan kun give dem min allervarmeste anbefaling og så sidder jeg og hepper på Tri når Michelin-stjernerne skal uddeles i 2023.