Flapjacks med nougat
I samarbejde med By Svane
Disse flapjacks med nougat er egentlig at betegne som en müslibar, om end det er en mere sukkerholdig en af slagsen. De er nemme at bage og smager skønt til en kop kaffe eller te. Jeg har brugt “Morgendrys” fra SMAG By Svane i denne portion. Morgendrys er en skøn blanding af kanel, vanilje og kardemomme og den passer virkelig godt til denne skønne havrekage.
Flapjacks med nougat
200 gram smør
2 dl lys sirup
400 gram havregryn
3 tsk Morgendrys
3 tsk bagepulver
150 gram nougat
Pynt
Kandiserede violer eller hvad du ellers foretrækker
Start med at smelte smør og sirup sammen med svag varme en en stor gryde. Vend havregrynene med bagepulver og Morgendrys. Skær nougaten i skiver eller små tern.
Når smørret er smeltet sammen med siruppen vendes havregrynene heri. Sørg for at det bliver blandet godt sammen.
Fordel massen ud i en bradepande (25×35 cm) foret med bagepapir. Tryk massen godt ud i bradepanden, så den ikke er for løs.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 grader (varmluft) i 10 minutter. Når kagen er bagt færdig og er flot gylden på toppen tages den ud af ovnen. Fordel straks nougaten ud på den varme kage. Efter et par minutter er nougaten smeltet og den kan fordeles jævnt med bagsiden af en ske eller lignende.
Pynt kagen med din favorit topping. Jeg elsker at pynte med kandiserede violer. Der er et eller andet mormor hyggeligt over dem – ren nostalgi.
Stil kagen på køl og lad den sætte sig. Det tager et par timer, men allerbedst er den, hvis den lige får lov til at stå på køl natten over.
Opbevar kagen på køl indtil den er spist.