Focaccia med brombær, ost, valnødder og honning
Dette skønne focaccia med brombær, ost, valnødder og honning blev tryllet frem i forgårs, efter at jeg havde taget billeder af den lækreste, nyslyngede honning. Da jeg pakkede ost, honning og valnødder væk, gik det op for mig, at det ville være suverænt som et madbrød. Brombærrene tilfører brødet endnu en lækkerhedsfaktor og det var ærligt talt svært at få hold på spiseriet igen…
Focaccia med brombær, ost, valnødder og honning
Dejen
5 dl lunkent vand
600 gram hvedemel
100 gram fuldkornsspeltmel
Lidt gær
1 spsk salt
Fyld
100 gram blåskimmelost eller brie
100 gram brombær
1 håndfuld valnøddekerner
2 kviste rosmarin
Olivenolie
Flagesalt
Nyslynget/flydende honning.
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt mel og salt og ælt dejen rigtig godt. Dette gøres bedst på en røremaskine, hvor dejen gerne må køre 5-8 minutter på fuld hastighed. Smør et ovnfast fast fad (25×35 cm) med olivenolie eller beklæd den med bagepapir. Kom dejen i fadet og tryk/træk dejen ud i bunden af fadet. Dæk fadet med husholdningsfilm og lad den stå og hæve ved stuetemperatur indtil dejen skal bruges (6-8 timer).
Når dejen har hævet i 6-8 timer, dryppes der lidt olivenolie over dejen og med fingrene laves der ”huller” i dejen. Bræk blåskimmelosten i mindre stykker og fordel den jævnt over dejen. Tryk stykkerne let ned i dejen. Det samme gøres med brombær, valnødder og rosmarin. Lad nu dejen hvile i 30 minutter.
Varm ovnen op til 220 grader. Dryp lidt mere olivenolie over dejen sammen med 3 gode spiseskefulde honning. Drys med lidt flagesalt.
Bag brødet i ovnen i 15-18 minutter. Tag det ud og lad det køle en anelse. Skær brødet i chunky firkanter og server det med ekstra honning ved siden af. Indtag gerne brødet med en læskende, frisk rosé på terrassen som en eftermiddagssnack eller som en hapse-forret til grillfesten.