Friterede hyldeblomster
Mange gange har jeg kigget opskrifter på friturestegte hyldeblomster og tænkt at det måtte være en ret opreklameret dessert. Men her til aften er alle mine fordomme blevet gjort til skamme, da vi dyppede de skønneste, aromatiske hyldeblomstskærme i først dej og dernæst varm olie. De var fantastiske! Derfor skynder jeg mig lige at lave dette hurtige indlæg, så i andre kan nå at plukke jer en buket hyldeblomster til dessert.
Friterede hyldeblomster
(4 pers.)
Dejen
50 gram sukker
160 gram mel
2 æg
3 æggeblommer
2 dl mælk
Lidt salt
Pisk det hele sammen til en glat og ensartet, tyktflydende dej.
Varm 1 liter olie op i en gryde til ca. 160 grader. Dyp friskplukkede hyldeblomstskærme i dejen og ryst overskydende dej af. Steg dem i den varme olie til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Drys dem med flormelis og server dem med det samme.
Vi beregnede 2-3 skærme pr. person og de må iøvrigt ikke vaskes, kun rystes inden tilberedning.