Gløgg & Tonic
Jeg havde virkelig forberedt mig til julen i 2020. Der var produceret ikke én, men 2 slags gløggekstrakt.
Vi fik desværre ikke brugt så meget af det, da julehyggen med æbleskiver og gløgg blev aflyst af coronarestriktioner. Jeg kunne som sådan sagtens lade ekstrakten stå til næste år, men i stedet har vi nydt den i et par drinks som jeg vil dele med jer her. Den første af slagsen er en simpel Gløgg & Tonic.
Denne Gløgg & Tonic blev lavet af den hvide gløggekstrakt, men man kan sagtens lave drinken med den klassiske mørke ekstrakt også. Bare sørg for en af god kvalitet, hvis ikke du selv har lavet en.
Drinken er dejligt læskende og kan sagtens drikkes her i vintermånederne, såvel som på en varm terrasse til sommer.
Faktisk har vi de sidste par somre brugt vores overskud af gløggekstrakt til at lave julesangria. En skøn blanding af julekrydret ekstrakt, rødvin, appelsinjuice, rosé og masser af isterninger.
Det smager himmelsk!
Sangriaen indtages den 24. juni på terrassen ledsaget af grillet flæskesteg, nye kartofler og “mormorsalat”. Det er en tradition som er kommet for at blive og der er altså noget hyggeligt ved at fejre både vinterjul og sommerjul.
Og her imens vi venter på forår, sol, sommer og vaccine, så kan vi nyde denne her…
Gløgg & Tonic
(1 drink)
1 dl Gløggekstrakt
2½ dl Indian tonic
1 Appelsinskive
Evt. En kvist rosmarin til pynt.
Evt. 2 cl Brøndum Snaps
Isterninger
Kom isterninger i et glas. Hæld gløggekstrakten over og top op med tonic. Pynt med appelsin og rosmarin. Skal den have et ekstra lille spark, så smider du lige en snaps oveni.
Gløggekstrakten vil lægge sig på bunden af glasset, så husk at røre den op inden den nydes.