Hjemmelavet luksus granola

Hjemmelavet luksus granola

Share with:


Her efter nytår går der som regel altid sport i at spise grøntsager, holde “Hvid Januar” og spise masser af skyr. Og bevares, skyr smager dejligt, men det bliver altså lige en my bedre, hvis det toppes op med lækker, hjemmelavet luksus granola.

Men en god granola kan sagtens have en kilopris på næsten 100 kroner.

Så hvorfor ikke lave det selv og komme lige præcis dine yndlingsingredienser i?

Det er ovenikøbet super nemt!

Hjemmelavet luksus granola

Basisblanding

1 kg grovvalsede havregryn
200 gram smør
185 gram ahornsirup

Forslag til fyld

Ristede nødder
Tørret frugt
Varme krydderier
Kakao
Chokolade
Ristet kokos
Kakaonibs
Bananchips
Ristede græskarkerner

Smelt smørret ved lav varme. Vend/rør havregrynene sammen med smør og ahornsirup. Blandingen kan røres sammen med en ske eller du kan vende det sammen med hænderne. Det er lidt klistret, men effektivt.

Fordel blandingen på 2 bageplader beklædt med bagepapir.

Her kan du tilsætte tørrede krydderier som f.eks. kardemomme, kanel, vaniljepulver osv. men også et par skefulde kakaopulver. Når krydderierne er vendt godt ind i blandingen, sættes bagepladerne i en forvarmet ovn ved 175 grader (varmluft) i ca. 25-30 minutter. Vend rundt i blandingen hvert 10. minut for at få en ensartet ristning af havregrynene. Det kan også være nødvendigt at bytte rundt på bagepladerne i ovnen, så granolaen bliver ligeligt ristet.

Når granolaen er blevet gylden og sprød, tages den ud af ovnen og det valgte fyld vendes i (chokolade skal selvfølgelig først vendes i når granolaen er blevet kold).
Jeg er rigtig glad for Lidls udvalg af ristede nødder – i særdeleshed deres ristede hasselnøddekerner som også er afskallede.

Grunden til at jeg ikke rister nødder, kokos og andre kerner sammen med granolaen i første omgang er, at kokos og små kerner meget hurtigt bliver mørke og smager derved bitre. Det samme gør sig gældende med nødder og mandler.

Når granolaen er vendt sammen og kølet helt af, kan der evt. tilsættes chokoladestykker og granolen kommes herefter i en lufttæt beholder.

Server granolaen ovenpå skyr, græsk yoghurt, ymer eller lignede. Det smager skønt sammen med lidt frisk frugt eller en frugtkompot. Kan også spises med kold mælk på som et hurtigt mellemmåltid.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *