Hjemmelavet ymerdrys
Smid ikke dit tørre rugbrød væk! Gem det i fryseren og lav din egen lækre, sprøde ymerdrys.
Vi smider alt for meget mad væk som ikke fejler noget og jeg syntes at det er spændende at udtænke nye opskrifter, som hjælper os med at få bugt med resterne, uden at de behøver at ende deres dage i skraldespanden. Ymerdrysset smager skønt som morgenmad, men kan også bruges som kagerasp i f.eks en gammeldags æblekage – og det skal jeg helt sikkert lave når de danske æbler snart lander i butikkerne.
Ymerdrys
700 gram tørt rugbrød (hvis det har været frosset skal det være tøet op)
130-150 gram brun farin
1-2 spsk olie
Bræk rugbrød i mindre stykker og hak det sammen med sukkeret og lidt olie i en foodprocessor ad 2 omgange (du bestemmer selv hvor groft eller fint det skal være).
Fordel rugbrødssmulderet på et par bageplader med bagepapir. Tør det i ovnen ved 150-175 grader i ½-1 time. Vend rundt i blandingen af og til, så det ikke karamelliserer til én stor klump. Pas på at ymerdrysset ikke bliver for mørkt, så smager det brændt og bitter. Tag pladerne ud af ovnen og lad dem køle af på køkkenbordet. Er ymerdrysset ikke blevet helt sprødt og tørt, sætter du det bare tilbage i ovnen igen. Når ymerdrysset er tørt, sprødt og afkølet opbevares det i en lufttæt beholder.