Jordbærlagkage

Jordbærlagkage

Share with:


Her i weekenden holdt vi fødselsdag for dejlige Maja, og hun havde bestilt jordbærlagkage. Jeg lavede en helt traditionel lagkage med lyse bunde, vanillecreme, jordbær og flødeskum.

Jordbærlagkage

3 gode, lyse lagkagebunde (hjemmelavet eller fra en bager)
1 portion vanillecreme
1 kg friske jordbær, renset og skåret i halve
2-3 store spsk god jordbærmarmelade
½ liter piskefløde

Vanillecreme

7,5 dl sødmælk
2 vanillestænger
6 æggeblommer
100 gram sukker
60 gram maizena

Hæld 6 dl sødmælk op i en gryde i bring det i kog. Flæk vanillestængerne og skrab kornene ud. Rør sukker, vanillekorn og maizena sammen med den resterende mælk til en jævning. Rør også æggeblommerne i jævningen. Når mælken koger piskes jævningen i og der piskes til cremen begynder at tykne. Kog cremen kort igennem. Hæld cremen op i en lav skål og dæk den hurtigt med film. Filmen skal ligge direkte ovenpå cremen, så undgår man skind og kondensvand på cremen. Køl cremen af i køleskabet.

Samling af kagen

Læg en lagkagebund i bunden af en springform (ca. 20 cm) eller læg lagkagebunden på et fad og sæt ringen fra springformen omkring. Fordel halvdelen af vanillecremen ud på bunden og fordel halverede jordbær ud i et jævnt lag. Pres jordbærrene let ned i cremen. Smør halvdelen af jordbærmarmeladen ud på en lagkagebund og læg den ovenpå jordbærrene, med marmeladesiden nedad. Fordel nu den resterende vanillecreme ud på denne bund og fordel også her jordbær i et jævnt lag som presses let ned i cremen. Smør den sidste bund med marmelade og læg den på som top, stadig med marmeladesiden nedad. Dæk kagen med film og lad den sætte sig i køleskabet nogle timer eller til næste dag. Pisk fløden stiv, men ikke så meget at den danner “knolde”. Kom piskefløden i en sprøjtepose og sprøjt først lidt ud på toppen af kagen. Smør flødeskummet ud og pynt kagen med jordbær – Lad ca. 1 cm af kanten på kagen være synlig. Dekorer nu siderne af kagen med flødeskum og lav en pæn afslutning med små rosetter imellem jordbærrene og flødeskumskanten – se billederne. Pynt evt. kagen med lidt revet hvid chokolade.



2 thoughts on “Jordbærlagkage”

  • Hej Charlotte,
    Sikke en flot lagkage, den vil jeg prøve at lave til min søns studenterfest om 2 uger.
    Vil helt sikker følge din blog.
    Hilsen
    Marianne

  • Hej Marianne.

    Tak for det… det er jo en klassiker sådan en jordbærlagkage 🙂
    Mon ikke den vil bringe lykke til studentergildet?
    Tillykke med din søn 🙂

    Charlotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *