Jule Smash
Denne Jule Smash er et tvist på en klassisk Bourbon Smash. I stedet for bourbon er den baseret på brun rom og de julede smagsgivere er clementin og gløggekstrakt.
Så blev det 4. søndag i advent og dermed også den 24. december og juleaften…
Rigtig glædelig jul!
Denne skønne cocktail tror jeg, at vi skal nyde her i juledagene.
Den er krydret, let sød og læskende med den knuste is.
Cocktailen er her anrettet i min mors gamle gløggkopper som jeg husker så tydeligt fra min barndom. Da hun for nogle år siden ryddede op og ville skille sig af med sættet, kunne jeg ikke bære tanken om at det skulle forsvinde.
Så nu står sættet i et skab hos mig og venter på at jeg finder anvendelse for det. Denne cocktail er en god start.
Jule Smash
(2 cocktails)
2 clementiner
9 cl brun rom
3 cl gløggekstrakt
3 cl hvid portvin
5-6 dråber Angostura orange bitters
Servering
Knust is
Tynde skiver øko clementin
Et par rosmarinkviste
Pil de 2 clementiner og kom dem i en shaker. Clementinerne muddles så saften frigives. Kom rom, gløggekstrakt, portvin og bitters i shakeren sammen med lidt isterninger. Shake cocktailen kortvarigt og strain den over i 2 glas med knust is.
Pynt cocktailen med tynde skiver clementin og evt. en lille rosmarinkvist.