Julebrownies
Det er 1. søndag i advent og jeg er i et strålende julehumør. Jeg elsker julehygge og det er der heldigvis masser af den næste måneds tid. Til julehygge hører sig julegodter og disse julebrownies er juleversionen af mine favorit brownies. Jeg tilsatte blot lidt gløggekstrakt, appelsinskal samt lidt tørrede frugter til den oprindelige opskrift. Duften alene var himmelsk og smagen, ja den fulgte trop.
Julebrownies
(16-20 stk.)
200 gram mørk chokolade
175 gram smør
175 gram sukker
175 gram brun farin
130 gram hvedemel
3 æg
100 gram valnøddekerner
Fintrevet skal af 1 økologisk appelsin
75-100 gram tørret frugt (f.eks. tranebær, blåbær, kirsebær)
3 spsk god gløggekstrakt.
Smelt chokoladen sammen med smørret ved svag varme. Tilsæt herefter sukkeret og rør det i chokoladen. Tag gryden af varmen og rør melet i. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt imellem hvert æg. Når æggene er tilsat bliver dejen lidt karamelagtigt i konsistensen og slipper grydens sider. Rør nødder, appelsinskal, tørret frugt og gløggekstrakt i dejen og kom dejen i en form (20×30 cm) foret med bagepapir. Bag brownien i en forvarmet ovn ved 170 grader (varmluft) i 25-30 minutter. Kagen skal virke nogenlunde fast når du trykker på den, men den må gerne give lidt efter. En brownie skal nemlig ikke være helt gennembagt. Ved at lade den være en smule ubagt, forbliver den klistret og skærefast.
Når kagen er færdig i ovnen, skal den køle helt af – helst i køleskabet. Når den er kold, kan du skære den i fine stykker. Opbevar den i køleskabet eller frys stykkerne ned til en anden god gang.