Kærnemælkshorn med rabarber og marcipan

Kærnemælkshorn med rabarber og marcipan

Share with:


Selvom vejret igår ikke ligefrem vidste sig fra sin mest forårsagtige side, havde jeg lyst til at lave noget med en rigtig forårsbebuder i køkkenet – rabarber. Det blev til en omgang kærnemælkshorn med rabarber og marcipan – ikke at forveksle med de der kridhvide, intetsigende søde horn med luft og kunstigt hindbærsnask som man køber ved bageren (ja, jeg generaliserer lidt her).
Men ikke desto mindre er der altså mere “gods” i denne version som både indeholder fuldkornsspelt og almindeligt hvedemel.

Jeg fyldte dem med rabarberkompot og marcipan – en perfekt kombination af sødme og syre. 

Kærnemælkshorn med rabarber og marcipan

(12 stk.)

2 dl kærnemælk
25 gram gær
3 spsk sukker
1 æg
25 gram blødt smør
75 gram fuldkornsspeltmel
ca. 300 gram hvedemel

Fyld

125 gram rabarber
35 gram sukker
1 spsk vand
125 gram marcipan

Start med fyldet. Skær rabarberne i stykker, kom dem i et fad med sukker og vand. Bag dem i en 180 grader varm ovn i 20 minutter. Rør rundt i rabarberne efter 10 minutter. Efter 20 minutter skulle rabarberne gerne være møre og kunne røres til en tyk kompot. Afkøl kompotten. Når kompotten er afkølet smuldres marcipan heri og det røres/masses let sammen.

Lun kærnemælken let og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, æg, smør og speltmel og rør dejen jævn. Rør så hvedemelet i ad nogle omgange og ælt til sidst dejen sammen. Dejen må gerne være lidt fedtet, men ikke så klistret at den ikke kan rulles ud. Når dejen er klar, deles den i 2 kugler. Rul den ene kugle ud ca. 30 cm i diameter. Del dejen i 6 trekanter og fordel halvdelen af fyldet på den brede del af de 6 stykker – se billede. Rul herefter dejen sammen om fyldet fra den brede ende og sæt hornene på bageplader med bagepapir. Pensl hornene med sammenpisket æg. Gentag med dejkugle nummer 2. Sæt hornene til hævning et lunt sted og lad dem hæve til næsten dobbelt størrelse. 
Bag hornene i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 12 minutter. Hold øje med at de ikke bliver for mørke. Lad hornene køle af inden de pyntes med glasur og evt. lidt nødder.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *