Kyllingespyd med peanutdip og gulerodssalat
Den anden aften lavede jeg denne skønne og børnevenlige ret, som jeg faktisk fik et 12-tal for i en tidligere prøve på min uddannelse. Opskriften på kyllingespyd og dip er fra Alt For Damerne og udviklet af Mira Arkin. Gulerodssalaten er min egen opskrift. Denne aften fik vi også ovnbagte søde kartofler til, men almindelig ovnbagte kartofler kan sagtens bruges.
Kyllingespyd
(4 pers.)
500-600 gram kyllingeinderfilet eller kyllingebryst skåret i lange strimler
Træspyd
1 portion thaimarinade
Læg kyllingekødet i marinaden og lad det marinerer nogle timer. Jeg lægger nogle gange kødet i marinaden dagen før, og kødet kommer virkeligt til at smage fantastisk af marinaden. Læg træspydene i blød i koldt vand 1 time før de skal bruges. Sæt kyllingekødet på spydene og grill dem på en grillpande eller på en grill. Har du ikke mulighed for at grille på den ene eller anden måde, kan du stege dem på en almindelig pande eller i ovnen.
Thaimarinade
1 stykke ingefær på størrelse med en tommelfinger
1 grøn chili (alternativt en rød, men pas på for de røde chili kan være meget stærke)
1 fed hvidløg
½ dl fish sauce
½ dl neutral olie
3 kaffir limeblade
Saft af 1 lime
2 spsk rørsukker
Skræl ingefæren og skær den i mindre stykker. Fjern kernerne fra chilien og skær også den i mindre stykker. Blend alle ingredienser til en ensartet grøn marinade.
Peanutdip
½ dl crunchy peanutbutter
½ dl kokosmælk
1-2 spsk fish sauce
saften af ½-1 lime
Evt. en håndfuld hakkede peanuts til pynt
Rør eller blend ingredienserne sammen og smag dippen til med fish sauce.
Gulerodssalat
5 store gulerødder
2-3 spsk sesamfrø
1 lime
Rørsukker
Koriander
Skræl gulerødderne og riv, snit eller hak dem efter eget ønske. Jeg skrællede dem i lange baner med min tyndskræller. Rist sesamfrø på en tør og varm pande til de er gyldne. Vend gulerod sammen med lime saft og rørsukker efter smag. Vend nu sesamfrøene i sammen med lidt friskhakket koriander. Anret salaten i en skål eller på et fad og server til kyllingespydene.