Louises finskbrød
Jeg elsker småkager og disse simple, men super lækre, finskbrød som min kusine lærte mig at lave for en del år siden efterhånden, er et obligatorisk indslag på mit julekaffebord.
Louises finskbrød
300 gram mel
225 gram smør
50 gram sukker
1 spsk. vand
Æg
Perlesukker
Hasselnødder eller mandler
Smuldr mel, sukker og smør sammen og saml dejen med vandet. Ælt den sammen og lad den hvile i køleskabet i 15-30 minutter. Rul dejen ud til fingretykke pølser. Skær pølserne i snitter på skrå og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med æg og drys med hakkede nødder og perlesukker.
Bages 12-15 min ved 200 grader.
Lad småkagerne køle helt af inden de kommes i kagedåser.
Glædelig 1. december!!
Har bagt dem i dag, og de var lige så gode som lovet. Succes'en gentager jeg næste jul!
Birgit L.