Ostesuppe med Comtè
Denne omgang af madbloggerudfordringen handler om nytårsmaden og hjemme hos os står menuen på mad inspireret af Disney tegnefilm. Vi skal nemlig bare være os selv, vores 3 sammenbragte børn og børnenes faster, som er ligeså tosset med Disney film som vi selv er. Min udfordring lød på at lave en forret og det endte med en ostesuppe med Comtè, da det er en ret inspireret af én mine mange yndlings Disney film – nemlig The Aristocats.
Må jeg præsentere: Crème de la crème à la Edgar….
Crème de la crème à la Edgar er i min fortolkning blevet til en ostesuppe med Comtè og almindelig flødeost. Den smager mildt af ost og porre og den er cremet pga. flødeosten, så den kan godt klare et indspark af noget spicy. Derfor har jeg valgt at servere suppen med en sprød kiks med peber i. Den giver lidt ekstra varme til den milde suppe.
Da suppen er ret fed i smag og konsistens, samt at det jo er en forret, så er portionerne ikke større end ca. 2 dl. Der skulle jo gerne være plads til både gåsesteg à la Mr. Ichabod og dessert à la Den Gale Hattemagers teselskab.
Ostesuppe med Comté
(forret til 5-6 pers.)
1 stort løg
2 porrer – den hvide del
2 spsk smør
1 liter god hønsefond eller 1 liter kogende vand og 2 bouillonterninger
100 gram revet Comté
400 gram flødeost naturel
Hvid peber
Stødt allehånde
Pil løget og skær det i skiver. Rens porrer og snit dem i ringe (kun den hvide del). Smelt smørret ved svag varme i en gryde og kom løg og porrer heri. Lad løg og porrer blive klare og bløde i smørret – de må ikke brune. Imens varmes fond op til kogepunktet. Når hønsefonden er varm kommes revet Comté i og røres ud i fonden. Når løg og porrer er bløde og klare, sigtes ostefonden over i gryden. Kassér den lille rest “ostemasse” som bliver tilbage i sigten.
Bring langsomt suppen i kog og lad den herefter småkoge 3-4 minutter. Blend suppen sammen med halvdelen af flødeosten til den er helt glat. Hvis ikke suppen bliver helt glat, så passer den igennem en sigte over i en ren gryde. Rør nu resten af flødeosten ud i suppen og bring den langsomt op til kogepunktet igen. Smag suppen til med hvid peber og et ganske lille nip allehånde. Server suppen med godt brød eller kiks, et drys persille og evt. lidt olivenolie dryppet henover.