Pandekager med bourbonsirup og bacon
Hvis du er glad for små, tykke pandekager til morgenmad og ovenikøbet er vild med whisky og bacon – ja, så er denne morgenmad lige noget for dig. Stærkt inspireret af Epic Mealtimes “Whiskey Syrup Bacon Pancakes“, er disse pandekager med bourbonsirup og bacon, blevet tilpasset til vores smag herhjemme.
Pandekagerne er lavet efter denne nemme opskrift hvor du kan have en færdigblandet pandekagemix stående i skabet og så er det nemt at røre en pandekagedej sammen i løbet af få minutter.
Pandekager med bourbonsirup og bacon
Bourbonsirup med vanille
(ca. 3 dl)
4 dl bourbon whisky (f.eks. Jim Beam)
1 dl lys sirup eller ahornsirup
½ dl glukosesirup
1 lille teskefuld vanillepulver
Kom alle ingredienserne i en gryde og bring det i kog. Lad det småkoge uden låg i 10-15 minutter til der er omkring 3-3½ dl tilbage og den skrappe alkoholsmag er fordampet. Hæld siruppen på en flaske og sæt den i køleskabet til afkøling. Siruppen er ikke så tyk som almindelig sirup, og derfor suger pandekagerne en god mængde af siruppen.
Jeg så engang nogen skære et kryds i midten af hele pandekagestakken på tallerkenen og derefter hælde siruppen ud over, for på den måde at få fordelt sirup ned i alle lag. Det virker rigtigt godt med denne sirup. Slut af med at knuse sprødstegt bacon ud over pandekagerne.
Velbekomme!