Persillepesto
Jeg elsker pesto! Det er simpelt at lave og så smager det bare fantastisk. Desværre er der alt for mange som bare køber et glas pesto i supermarkedet og tror at det er sådan pesto skal smage. Jeg bryder mig ikke om den færdigkøbte, grønne pesto – jeg syntes at den smager surt og syntetisk. Det er ikke kun en enkelt variant, det er dem alle sammen.
En frisklavet pesto smager af de friske ingredienser; krydderurter, ost, olie osv.
En pesto kan varieres i det uendelige, og man finder efterhånden ud af at sammensætte sin egen favorit, både i valg af ingredienser, men også i konsistensen.
Her har jeg lavet en dansk udgave; persillepesto.
Persillepesto
Et stort bundt kruspersille
75 gram solsikkekerner
2 dl olivenolie
75 gram friskrevet parmesanost
Saften af ½-1 citron
Maldon havsalt
Rist solsikkekernerne på en tør pande til de bliver let gyldne. Skyl persille grundigt i koldt vand og klip stilkene af bundtet. Kom de krusede persilleblade, solsikkekerner, ost og halvdelen af olien i en foodprocessor og kør pestoen til den bliver sammenhængende. Tilsæt mere olie hvis pestoen er for tør. Smag til med citronsaft og salt.
Pestoen her er ret grov og næsten smørbar, men vil du have at konsistensen skal være tyndere, tilsætter du bare mere olie og smager til med mere citron og salt hvis nødvendigt.
Brug pestoen i sandwich, på pasta, til tapas, på pizza, til salat.