Rødbededeller
Tilbage i 2011 fik jeg stillet en opgave i forbindelse med min uddannelse. Lav en vegetarisk udgave af en ret du godt kan lide. Første tanke var umiddelbart en burger, men endte med et pitabrød med rødbededeller.
Jeg har sidenhen perfektioneret opskriften, og den er faktisk en fast del af min kost i dag.
Rødbededellerne kan både bruges som køderstatning i burger, pitabrød og sandwiches, men også som tilbehør til røget eller gravad fisk, til blødkogte æg og spejlæg eller som vegetarisk fyld i salater.
Rødbededeller
(10-12 stk.)
1 kg rødbeder
2 æg
1 dl havregryn
Salt og peber
Evt. havregryn og olie til stegning
Servering
Lækre, bløde fladbrød eller hjemmelavede tortillas
Salat eller kål efter egen smag
Avocado
Tomat og agurk i tern
Rødløg
Chilimayonnaise
Rødbedefars
Skræl rødbederne og riv dem på et rivejern eller i en foodprocessor.
Klem væden ud af rødbederne (se tip i bunden af opskriften).
Rør de revne rødbeder med æg, havregryn og lidt salt og peber. Lad blandingen hvile i 15-20 minutter.
Stegning
Form små deller af rødbedefarsen. Tag gerne et par gummihandsker på, da rødbeden ellers farver dine hænder.
Du kan enten vende rødbededellerne i lidt havregryn og stege den sprøde i lidt olie på en varm pande eller du kan sætte dellerne på en bageplade med bagepapir og stege dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.
Servering
Lun fladbrødene og læg skiver af avocado ovenpå. Avocadoen kan også moses med lidt hvidløg). Fordel salat/fintsnittet kål, agurk, tomat, og rødløg henover. Top op med de lune rødbededeller og evt. en smule chilimayo.
Rul brødet sammen med nyd!
Tip! Lad være med at kassere rødbedesaften. Rør lidt friskpresset ingefær og lidt citronsaft i og nyd den iskold. Har du et ingefærshot, så hælder du det i, i stedet for. Rødbede og ingefær er et match made in heaven…