Rødkålssalat a la coleslaw
Den anden dag fik jeg et af mine elskede madblade ind ad døren og deri så jeg en opskrift på en coleslaw lavet på rødkål. Det inspirerede mig til denne rødkålssalat a la coleslaw, med sennepsdressing og saltede, ristede nødder. Faktisk er billederne her taget på 2. dagen, da det er svært at få taget nogle ordentlige billeder om aftenen uden et dejligt, naturligt dagslys. Vi spiste så også resterne på 2. dagen, og det blev salaten på ingen måde ringere af.
Rødkålssalat a la coleslaw
½ lille rødkål eller 1/4 stor
1 syrligt æble – her er brugt Granny Smith
1 spsk god mayonnaise
2 spsk creme fraiche
1 stor tsk grov sennep
Salt og peber
En håndfuld ristede, saltede nødder – f.eks. peanuts, mandler eller som her cashewnødder
Snit rødkål så fint eller groft som du ønsker. Skær æblet i kvarte og fjern kernehus. Snit æblet i fine tern. Bland dressingen af mayonnaise, creme fraiche og sennep. Smag den til med salt og peber. Vend rødkål og æbler i dressingen og lad salaten stå og trække et par timer i køleskabet inden servering. Lige inden servering anrettes salaten og nødderne drysses henover.
Det er iøvrigt meget nemt selv at lave de ristede, saltede nødder. Jeg brugte 1 dl vand og 1 tsk salt til ca. 100 gram usaltede cashewnødder. Kom nødder, vand og salt i en pande og bring det i kog. Sving panden let så nødderne vendes i det saltede vand. Når vandet er ved at være kogt væk, kommes nødderne over på en bageplade med bagepapir og ristes færdige i en 180 grader varm ovn i 10-15 minutter. Hold øje med de, så de ikke bliver for mørke. De skal bare blive smukt gyldne. Lad dem køle af inden de spises eller tilsættes til maden.
Vi spiste salaten til et godt stykke lammekød og ovnstegte kartofler, men hvorfor ikke prøve at komme den i en burgerbolle sammen med et stykke flæskesteg og lidt syltede agurker i en lidt “tunet” version af en flæskestegssandwich.