Squashkage med stikkelsbærkompot

Squashkage med stikkelsbærkompot

Share with:


Vi knokler bare derudaf lige i øjeblikket. Selv sommerferien er inddraget til husprojektet, så vi kan blive klar til den store flyttedag om 14 dages tid. Men der skal også være tid til lidt hygge… Så i dag får i opskriften på denne herlige squashkage med stikkelsbærkompot, som smager både sødt og syrligt. Jeg blev denne gang nødt til at bage kagen i en foliebakke i stedet for min springform – den er nemlig pakket ned. Jeg glæder mig SÅ meget til at komme på plads i vores nye hjem.

Squashkage med stikkelsbærkompot

(1 springform ca. 23 cm)

225 gram blødt smør
200 gram sukker
3 æg
250 gram groftrevet squash
Skal fra ½ økologisk citron
½ tsk vanillepulver
250 gram mel
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 tsk kardemommme

Rør/pisk smørret lyst og luftigt med sukkeret. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør godt imellem hvert æg. Tilsæt revet squash og citronskal og rør det i dejen. Bland mel, natron, bagepulver, salt og kardemomme og sigt det i dejen. Kom dejen i en smurt springform med bagepapir i bunden og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader (varmluft) i ca. 1 time. Tjek om den er færdig, ved at stikke en strikkepind eller lignende i kagen. Sidder der ingen dej på strikkepinden, er kagen færdig. Kagen må gerne revne lidt i toppen under bagningen, den skal alligevel pyntes med flødeost. Lad kagen køle helt af, inden den pyntes.

Stikkelsbærkompot

300 gram stikkelsbær
1-2 spsk vand
3 spsk sukker
1½ blad husblas

Læg husblasen i blød i koldt vand. Kom stikkelsbær i en lille gryde sammen med vandet og bring det i kog. Lad stikkelsbærrene småkoge indtil de brister. Tilsæt sukkeret og kog videre indtil kompotten begynder at minde om tynd grød. Tag gryden af varmen. Knug vandet af den udblødte husblas og smelt den i den varme kompot. Lad kompotten køle af i køleskabet. 

Topping

200 gram flødeost naturel (IKKE light)
80 gram blødt smør
4 spsk flormelis
Citronsaft efter smag

Rør smørret med flormelis og bland herefter flødeosten i. Rør til cremen er jævn. Smag cremen til med citronsaft. 

Samling af kagen

Skær den afkølede squashkage igennem på langs så du har en bund og en top. Fordel det meste af stikkelsbærkompotten på bunden af kagen og læg toppen forsigtigt på. Fordel flødeostglasuren over kagen. Prøv gerne at lave nogle lidt dybe “furer” i glasuren. Sæt kagen i køleskabet i ca. 30 minutter. Fordel herefter med en lille teske den resterende stikkelsbærkompot i “furerne” på glasuren og stil atter kagen på køl. Pynt kagen med mynte, citronmelisse eller lignende. Jeg pyntede desuden kagen med de fineste lyserøde blomster fra min citrontimian.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *