Syltede brombær
Jeg har lige tilbragt en weekend hos mine forældre, hvor vi skulle gøre klar til et fællesprojekt, som også får indflydelse på min blog; En stor, dejlig køkkenhave med urter, grøntsager, bær og frugt.
De har i forvejen en stor brombærbusk, som jeg fik plukket en skålfuld lækre bær fra. Dem har jeg syltet i sukker, citronsaft, vanille og intet andet.
Syltede brombær
400 gram friske brombær
175 gram sukker
½ tsk vanillepulver
1 tsk citronsaft
½ tsk atamon
Kom brombær, sukker og vanille i en gryde. Sæt gryden over svag varme og lad sukkeret blive opløst i bærrene, som ligeså stille begynder at afgive saft. Når sukkeret er opløst, bringes det hele op til kogepunktet. Når det koger, tages gryden af varmen og citronsaften røres i. Tilsæt citronsaften og hæld brombærsyltet på skoldede, atamonskyllede glas. Skru låget på og vend glasset et par gange for at sterilisere låget.
Dette er ikke syltetøj eller marmelade og det er derfor ret tyndt i konsistensen. Men mon ikke det er perfekt til en trifli??
Hvis du bruger syltesukker, kan det hænge ved på brødet, som det helst skal til børn. Jeg har nemlig en lille pige-aftager i USA, som altid bliver så glad for mormors syltetøj.
Elsebeth