Syltede rødbeder
På denne sæsons første vinterdag, og med mindre end 1 måned til vi hænger julepynt og julelys op, så kaster vi os ud i juleopskrifterne. Til julefrokosten hører der sig syltede rødbeder til. Rødbeder er billige og det er ret nemt at sylte dem selv.
Syltede rødbeder er et must have i vores køleskab og de skal helst være hjemmesyltede. Vi bruger dem som topping på vores rugbrødsmadder, som tilbehør til aftensmad og som topping på retter som pariserbøf og biksemad.
Man kan variere de tilsatte krydderier i lagen som man ønsker. Krydderierne i denne opskrift er juleinspireret og giver rødbederne en skøn smag af de klassiske, varmende julekrydderier.
Mit bedste råd i forbindelse med denne opskrift: invester i nogle tynde latex handsker. Rødbeder farver dine hænder rød/lilla og farven skal slides af igen.
Syltede rødbeder
1½ kg rødbeder
Lage
1 liter edikke
250 gram sukker
1 spsk salt
1 spsk peberkorn
3-4 laurbærblade
1 spsk gule sennepsfrø
2 kardemommekapsler
5-10 nelliker
1 spsk hel allehånde
1 spsk atamon
Kog rødbeder i 40 minutter og overhæld med koldt vand. Smut rødbeder ud af deres skind. Rødbederne skæres herefter i skiver. Lagen koges op og rødbedeskiverne koges heri i 5 min. Læg rødbederne over i atamonskyllede glas. Kog lagen op igen, tage den af varmen og tilsæt atamon. Hæld lagen over rødbederne og sæt låg på. Vend glassene et par gange for at sterilisere låget.