Tomatsalat med melon, feta og persille
Selvom sommeren i år ikke just har indbudt til grill og hygge på terrassen, så kan man stadig godt lave dejlig sommermad. Vi er så heldige at have en carport hvor vi kan grille hvis det regner eller hvis det blæser for meget på den vestvendte terrasse. Faktisk har carporten i år været vores mest benyttede terrasse, både morgen, middag og aften. Jeg synes at det er skønt at spise udenfor og så tager jeg gerne en ekstra trøje på for at kunne holde varmen. Til én af vores grillaftener henover sommeren, serverede jeg denne skønne tomatsalat med melon, feta og persille. De farverige tomater fandt jeg i Magasin under en smuttur til Århus for at besøge en veninde. Næste år håber jeg at kunne dyrke de farverige tomater i mit eget drivhus istedet.
Tomatsalat med melon, feta og persille
(4 personer som tilbehør)
500 gram små tomater (gerne forskellige slags)
1/4 honningmelon, galiamelon eller lignende
1 spsk hvid balsamico
1 tsk sukker
1 spsk olivenolie
Friskhakket persille efter smag
Ca. 100 gram feta
Skyl tomaterne og del dem i halve. Fjern skræl og kerner fra melonen og skær frugtkødet i mundrette stykker. Opløs sukker i balsamico og rør derefter olien i. Normalt smager jeg dressingen til med salt, men det behøves ikke til denne salat, da den indeholder feta. Vend dressingen med tomater og melon og lad det trække ca. 30 minutter. Vend herefter friskhakket persille i salaten – jeg brugte en god håndfuld. Skær fetaen i tern eller bræk den forsigtigt i stykker henover salaten. Vend halvdelen af fetaen sammen med salaten og fordel den resterende halvdel henover til sidst.
Jeg serverede salaten som tilbehør til grillet kød med et stykke godt brød til.