Wienersnegle
Da jeg forleden forsøgte mig med at lave wienerdej og frøsnappere, blev der også bagt en portion wienersnegle. Det er som regel en almindelig, sød gærdej jeg får lavet kanelsnegle af, når det skal være, men denne gang skulle være anderledes. Jeg bagte den første “prøvesnegl” på en bageplade, og jeg syntes at resultatet blev lidt for sprødt og tørt i kanten. Derfor tog jeg chancen og bagte resten af sneglene i en muffinform. Resultatet var meget, meget bedre.
Wienersnegle
(16 stk)
½ portion wienerdej
50 gram blødt smør
2 tsk kanel
40 gram rørsukker
Rør smør, kanel og sukker sammen. Rul dejen ud til en firkant ca. 35×35 cm. Fordel smørblandingen på dejen og rul dejen sammen til en rulle. Skær dejen ud til 16 snegle. Kom sneglene i smurte, sukkerdryssede muffinforme og sæt dem til hævning ca. ½ time. Bag dem i en forvarmet ovn ved 170 grader i 10-15 minutter. Lad sneglene køle lidt, inden de ved hjælp af lille kniv, løsnes fra formen og vendes ud. Jeg gav dem efter følgende nogle minutter i ovnen, så de blev flot gyldne over det hele. Lad sneglene køle helt af og pynt dem med glasur.
Tip!
Da jeg havde skåret sneglene ud, frøs jeg dem ned i en pose. Jeg ville se hvordan de ville blive efter frysning. Aftenen før jeg skulle bruge dem, tog jeg dem ud af fryseren, lagde dem i smurte, sukkerdryssede muffinforme og lod dem tø op natten over i køleskabet. Da jeg tog dem ud af køleskabet, lod jeg dem hæve ½-1 time, til de var fint hævede i formen. Derefter blev de bagt som beskrevet ovenfor.